Sverige har förlorat idag.

Idag har jag känt mig splittrad. Ena sidan har jag varit glad och lättad. Har tänkt "äntligen uppmärksammar media attackerna mot IRM." "Vad fint med folk som av sympati delar inlägget som gjorde så rasisterna började attackera in the first place." "Vad skönt att mer och mer inser att detta är ett större hot mot demokratin och yttrandefriheten än en tårta i ansiktet." "Det finns faktiskt hopp!" 

Fast å andra sidan. Känns det som om vi är tillbaka på ruta ett och hopplösheten sköljer över mig. För vet ni vad, kommer ni ihåg männen som hungerstrejkade i Boden för att de skulle bli utvisade. Nu har några av dem blivit det. För idag utvisade Sverige 16 stycken människor till ett land där de inte har någon framtid, Afghanistan. De har ingen familj där, inga vänner, inget jobb. De är helt utblottade. Tänk om det hade varit du? 
Och även om det där räcker för att göra en "normal" människa upprörd tar det inte slut där. Människor som ville demonstrera och protestera tog sig inte fram till Märsta, för vet ni vad? Polisen hade ställt in kollektivtrafiken. 
Och media som så flitigt skrek om yttrandefrihet och demokratins nedgång när JÅ blev tårtad har heller inte uppmärksammat detta underliga beteende trotts att jag tipsat Aftonbladet, Expressen och DN flera gånger under dagen. 

Så idag, mina vänner, om ni frågar mig. 
Förlorade Sverige stort. 


Kommentarer
Skrivet av: Linn

Du är grym, Ida. Jag önskar att jag orkade vara lika engagerad som dig. Människor som dig behövs, keep fighting!

Svar: Tack så mycket, snällt sagt! Saknar dig. KRAMIS!
Ida Nilsson

2013-11-12 @ 20:43:49
URL: http://bjornfoth.blogg.se
Skrivet av: Anonym

Varför ska media uppmärksamma något som den nuvarande svenska regeringen beslutat om? Förstår verkligen inte hur personer som du inte kan se helheten, du verkar se svart på vitt och blundar för verkligheten. Vill inte påstå att jag är SDare, och verkligen inte rasist, men det finns en mening med SDs politik, den tar upp den misslyckade invandringspolitiken! Sen kan du ju säga hur mycket du vill att den inte är misslyckat, men det förändrar inte sanningen.

Det utvisas folk ur landet hela tiden, varför är just dessa 16 personerna så speciella? För att polisen inte ville slösa tid och energi med att handskas med demonstranterna, som i sin tur inte skulle göra någon skillnad i beslutet om utvisningen?

Hur vill du ha det, vill du att vi ska ta in tusentals folk in i landet och inte utvisa någon, eller vet du vad? Vi kan väl låta alla papperslösa stanna också, och låta alla som vill komma och få sitt boende, mat och utbildning betalt? Det låter väl bra, eller?

Medans vi ändå håller på så kan vi väl ta och avskaffa regeringen!

Svar: Varför ska media uppmärksamma något så litet som en tårta i ansiktet? Jag ser helheten och jag blundar inte för verkligen. Kanske är du som gör det. På vilket sätt känns det okej för dig att skicka dessa människor till ett liv i svält? Det enda som är misslyckat med våran invandringspolitik är att vi deporterar folk som bott i landet i flera år. SD vill inte minska all invandring, eftersom att SD är islamofober vill de bara minska invandringen av muslimer så. Ja jag vet att det utvisas människor hela tiden. Men idag var det de här människorna jag tänkte på och hade medlidande för. Polisen har inte rätt att avgöra det. Men SMR som demonstrerade i lördags då? Vad vill dom göra för skillnad. Ska vi stoppa alla demonstrationer för att det inte kommer göra någon skillnad? Medans vi ändå håller på kan vi ju avskaffa religionsfrihet och yttrandefrihet oxå. Tänk efter och nästa gång kan du väl kommentera med namn :)
Ida Nilsson

2013-11-12 @ 21:39:58
Skrivet av: Anonym

"Varför ska media uppmärksamma något så litet som en tårta i ansiktet?" - Kanske för att offret var ledaren av ett politisk parti i riksdagen? Att du ser det som något acceptabelt så kan du omöjligt veta vad demokrati handlar om.

"På vilket sätt känns det okej för dig att skicka dessa människor till ett liv i svält?" - Så du förknippar Afghanistan med svält? De kom till Sverige med vetskapen om att de mest troligen skulle bli "hemskickade" någon gång i livet, och det är ett faktum.

"Det enda som är misslyckat med våran invandringspolitik är att vi deporterar folk som bott i landet i flera år." - Snälla någon, har du besökt någon förort i södra Sverige? Istället för att sprida ut invandrare så samlas dom alla på samma ställe, vilket leder till att de känner sig utanför. Sen om det verkligen är så du skriver att de endast vill minska intaget på muslimer så är det ju självklart fel, det ska vara lika för alla religioner och kulturer. Men det är ett problem med antalet vi tar in just idag.

Det har polisen visst rätt att avgöra. Sen så skulle jag gärna vilja ha en källa på att det just var polisen som gjorde det, låter inte så trovärdigt.

Polisen stoppade förövrigt demonstationen, även om de ställde in kollektivtrafiken så var det ingen som hindrade demonstranter att vara där.

"Medans vi ändå håller på kan vi ju avskaffa religionsfrihet och yttrandefrihet oxå." - Vad har det med våran diskussion att göra? Har jag sagt att man inte får ha en viss religion eller en viss åsikt? Religionsfrihet och yttrandefrihet gäller förövrigt endast för svenska medborgare.


Vi kan väl gå från ett "kristet" samhälle till ett "muslimskt" samhälle, eftersom det är väl Sverige som ska anpassa sig efter de som kommer hit och inte de som redan bor här...?

We are anonymous.
We are legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Expect us.

/ Anon

Svar: Så Jimmy Åkesson är mer värd att nämna än flyktingarna? Nej inte för alla som deporteras till Afganistan men personerna som skickades hem idag hade familjen i sverige inga kontakter i Afganistan.Grejen är ju att vi inte har någon massinvandring. Den är ju bara en myt. kolla på interasistmen.se så ska du se.

Utdrag ur FN:s Almänna förklaring om de mänskliga rättigheterna:
"1. Alla människor är födda fria
och med samma värde och rättigheter"
"7. Lagarna ska gälla lika för alla människor.
Alla människor har samma rätt till skydd
om någon annan bryter mot lagen
och skadar dem."
"14. 1. Om någon behandlas illa i sitt land
till exempel för att han eller hon tycker olika
eller har en annan religion
så har den personen rätt att fly till ett annat land
och få bo där."
"18. Alla har rätt att tycka vad de vill
och tro på vilken religion de vill.
Alla har rätt att byta religion.
Alla har rätt att göra sådant som är
en del av deras religion,
till exempel att gå i kyrkan eller moskén."
"19. Alla har rätt att tycka vad de vill
och säga vad de vill
om till exempel politik och religion.
Alla har rätt att få information som de vill ha.
Alla har rätt att berätta för alla andra människor
om sådant de tycker är viktigt."
"30. Ingen får använda det som står i den här förklaringen
för att försöka ta bort eller minska
andras friheter och rättigheter."

Lol, vi kommer inte ha någon islamisering.
Ida Nilsson

2013-11-12 @ 22:50:34
Skrivet av: Göran

Visst är det synd om alla människor som lever i svält, i fattiga länder och har sämre livsvilkor än vad vi har. Betyder det att vi måste hjälpa alla som har det svårt, i världen idag finns det över 1 miljard människor som lever under svåra förhållanden, hur skulle det se ut om vi släppte in alla i sverige? Det skulle bli kaos, uppror och landet skulle förfalla fortare än kvickt. Problemen med integrationspolitiken i sverige idag är många.
1. Vi har ingen hållbar selektiv invandring, det är sällan de som mest behöver uppehållstillstånd som får det, och det är allt för många som inte lever under förtryck och förföljelse som kommer till sverige och får uppehåll.
2. Invandrare får i många fall själva välja var de vill bo, och då väljer de att bosätta sig i delar av sammhället där det redan finns invandrare från deras land. I de fall där de inte får välja så trycks de ihop i massboenden eller flyktingförläggningar där det finns andra invandrare. Detta medför många problem, först och främst lär de sig inte svenska lika bra (för vad är vitsen med att lära sig ett nytt språk när man kan komunicera med andra på ett redan känt språk?). Utanförskapet blir större och respekten för andra grupper i samhället minskar. Det andra problemet det kan medföra är att dessa människor ofta kommer från länder med olika grundläggande ideologier och har därför svårt att komma överens, den största främlingsfientligheten i sverige kommer från invandrare gäntemot andra invandrare.
3. Det tredje och sista problemet som jag ids ta upp är rent ekonomiskt, som jag skrev tidigare så är det för många invandrare som kommer till sverige utan att de har något behov av beskydd, de vet att om de kommer hit och får upphälle så får de gratis boende, existensminimum, bidrag osv utan att egentligen behöva göra någonting. Det är inte många fall per år, men även 1 är för många, och eftersom dom inte har något att förlora på det så forsätter många att försöka.
Jag är inte rasist och jag har inget emot att sverige försöker hjälpa dom som har det svårt, men det ska inte vara på bekostnad av folk som är i större behov av hjälp. Som avslutning vill jag bara säga att det finns många i sverige också som lever under dåliga förutsättningar, vem tänker på dem? Hjälp oss själva innan vi hjälper andra, och viktigast hjälp dom närmast oss först.

Svar: Håller med dig om det du skriver. Men då kanske vi istället för att stoppa invandringen borde vi inse att det är våran politik det är fel på.
Ida Nilsson

2013-11-13 @ 01:25:56
Skrivet av: Sebastian

Starkt av dig att orka engagera dig, tumme upp!

Svar: Tack så mycket för stödet!
Ida Nilsson

2013-11-13 @ 01:38:59

Din åsikt:

Namn:
Vågar du klicka?

E-postadress:

Din bloggadress/URL:

Skriv dina tankar här:

Trackback
RSS 2.0