Huvudvärk och Renässansen.

"Som svarta silhuetter rör sig träden utanför och du rör dig genom rummet utan att veta vad du gör. Och jag har allt jag önskar nu står alltihop i blom. Men vi är dom som aldrig får varann så nu gör det bara ont."
"Kom min vän. Utan frigörelsen vore jag alltid ensamen. Jag tänker på dig. Varenda natt och jag lämnar dörren olåst om du tänker liksom att."
Har volymen på max, Vit Päls gör så harmoniska låtar. På tal om harmonisk jobbar lite med renässansen just nu. Historia är så jobbigt intressant. Allt jag vill just nu egentligen är att sova. Sova, sova och sova. 

Livet e underbart

Har haft en bra helg. Var på läger med teatern på Vallen. Askul! Vi åt tacos, dansade och övade på teatern. Asnajs! Har kommit hem för två timmar sen kanske. Har fortfarande inte packat up väskan ännu. Är fööör lat. Vi ska snart till Max snarre. Åh mums! Hejdå :)

Är gladare än gladast!

Har nyss pratat med Parasto och Johanna och vi har bestämt oss för att nästa sommar ska vi öluffa i Grekland. Först hade vi tänkt Karibien, men det är dyrare så vi börjar med Grekland. Är så himla peppad och taggad och excited. Vi ska träffas på tisdag och prata igenom det och sen är det bara att spara massa pengar! Yey. 
Nu håller jag på att kolla lite recept. Det är ju så kul. Ska snart sova. Skola imorgon ju, natti 
 
Började läsa denna bok idag. Väldigt hemsk. 
 

Vilken fantastisk människa!

Men varför är låten så kort...

The Bittersweet Symphony, så har det vart i hela mitt liv.

Idag har inte varit en lugn dag. Vaknade vid 11.30 då åt vi smothie och mackor hela familjen och sen städade jag rummet, Tog en buss som gick vid 2 in till stan och vandrade omkring och lyssnade på Hollywood Hills - Markus Krunegård. Nyförälskad. Köpte en nagelfil, ett torrshampo och citron/ingefärs te. Jättegott! Hittade även massa fina klänningar och en långkjol på H&M. Synd bara att jag inte ha pengar..
Sen var det teater, vi pratade mest om det praktiska. Lördag till Söndag i helgen har vi ett litet läger på Vallen. Blir nog awesome!
Nu ska jag göra lite te och se ett eller kanske två avsnitt av CSI,
PUSS!
(BTW, whats up med senaste avsnittet av Greys??! Någon som oxå ser som känner sig manad att prata och vara glad tillsammans med mig?!)

En bra dag precis som alla andra.






Hur dom än försöker ta oss ner på jorden.

Hittade en rolig bild på instagram. (Ping: engendering_equality)



Min fina gröna klänning.

Idag har jag inte gjort så mycket. For och gymmade. Körde intervaller sen ett Zumba pass. Huvva jobbigt. När jag kom hem sov jag en stund och sen åt vi pizza, yum. Och spelade bordspel. 



Faller jag nu går jag sönder.

Det bästa med hela dagen var att leka med Nora. Vi byggde en koja i min säng och gosade lite. Min prinsessa. 


Take my body, take my soul.

 

Sverige har förlorat idag.

Idag har jag känt mig splittrad. Ena sidan har jag varit glad och lättad. Har tänkt "äntligen uppmärksammar media attackerna mot IRM." "Vad fint med folk som av sympati delar inlägget som gjorde så rasisterna började attackera in the first place." "Vad skönt att mer och mer inser att detta är ett större hot mot demokratin och yttrandefriheten än en tårta i ansiktet." "Det finns faktiskt hopp!" 

Fast å andra sidan. Känns det som om vi är tillbaka på ruta ett och hopplösheten sköljer över mig. För vet ni vad, kommer ni ihåg männen som hungerstrejkade i Boden för att de skulle bli utvisade. Nu har några av dem blivit det. För idag utvisade Sverige 16 stycken människor till ett land där de inte har någon framtid, Afghanistan. De har ingen familj där, inga vänner, inget jobb. De är helt utblottade. Tänk om det hade varit du? 
Och även om det där räcker för att göra en "normal" människa upprörd tar det inte slut där. Människor som ville demonstrera och protestera tog sig inte fram till Märsta, för vet ni vad? Polisen hade ställt in kollektivtrafiken. 
Och media som så flitigt skrek om yttrandefrihet och demokratins nedgång när JÅ blev tårtad har heller inte uppmärksammat detta underliga beteende trotts att jag tipsat Aftonbladet, Expressen och DN flera gånger under dagen. 

Så idag, mina vänner, om ni frågar mig. 
Förlorade Sverige stort. 


IRM vs Björn Söder i SVT Debatt – IRM reder ut Söders lögner

I torsdagens SVT Debatt deltog Henrik (jag) från IRM i en debatt om den numera rikskända ”tårtningen” av Jimmie Åkesson. SD:s partisekreterare Björn Söder var vår huvudmotståndare trots att vi som Söder anser att tårtning är ett riktigt dåligt sätt att bemöta SD. Söder kom dock med en hel del minst sagt märkliga påståenden som vi känner att vi bör reda ut.

För er som missade debatten:
 
Påstående nr 1:

Carlito: SD är det enda partiet som i principprogrammet uttrycker att man kan upphöra att vara svensk om man inte följer SD:s definition av identitet och kultur.

 

Björn Söder: Det är rent nonsens.
 
Sanningen: Citat från SD:s principprogram sida 11: ”På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur”
 
 

Påstående nr 2:

Carlito: Så Thoralf Alfsson har aldrig uttryckt att han är en islamofob?

 

Björn Söder: Jag tror inte han har sagt att han är isamofob, nej.

 

Sanningen: Citat från Thoralf Alfssons blogg:Jag är islamofob och jag kan överhuvudtaget inte förstå att någon med kristen uppväxt kan vara något annat än islamofob.”

 

 

Påstående nr 3:

Björn Söder: Man avhumaniserar SD när man kallar oss för rasister.

 

Sanningen: Att kalla en rasist för rasist är inte avhumanisering. Att vara rasist är avhumanisering. /Tore Kullgren

 
 

Påstående nr 4:

Carlito: Jimmie Åkesson säger ju själv att islam är det största hotet sen andra världskriget.

 

Björn Söder: Nej nu är det fel igen. Det var Aftonbladet som satt den rubriken. Det står inget sådant i debattartikeln.

 

Sanningen: Öhh, jo det gör det:

 

 
För att vara på den säkra sidan så har ni två citat till från partitoppen.
 
 
 
 
Det finns fler saker vi skulle kunna bemöta, men jag tror ni fattar poängen. Vi vill passa på att tacka alla ni där ut som stöttat oss, vi kan inte ens börja beskriva hur mycket era fina ord värmde! Ett speciellt tack till Carlito som var grym i debatten.
 
/ Inte rasist, men
 
 
 
 
 

I'm gonna love you like i've never been hurt before.

Har varit en bra vecka överlag. I torsdags var jag som skrivet på en föreställning om kön. Det var en kvinna som föddes som man som berättade och delade med sig av händelser som hänt i hennes liv. Positiva och negativa. Sjukt intressant! Man fick sig en rejäl tankeställare. 
Sen har det väl inte hänt så mycket fredag och lördag. Men däremot idag så träffade vi konfirmanderna idag. Jättehärliga ungdomar!
Nu måste jag städa klart och sen ska jag duscha. Godnatt! :)

För kärlekens skull.

Sitter på bussen mot stan och tänker på livet. Ska träffa Lovisa och tillsammans ska vi på Norrbotten - för vem?. Vet inte riktigt vilken föreläsning det är vi ska på men. Nu är jag snart framme i stan, hejdå!


RSS 2.0